ТЕХО

ТЕХО (Тетовски Хорски Одзиви) се одржува секоја година со учество на повеќе хорови од различни држави. Во аналите на македонската музика стои дека Тетово, градот под Шар Планина, е еден од ретките градови во кој многу одамна се знае за хорското музицирање. Во 19. век, во периодот на националната преродба, кога во Македонија доаѓа до поврзување на автентичниот музички фолклор со европската музичка култура, во градот се формираат хорови кои со генерации ја пренесуваат традицијата на хорското пеење.

Услуги кои ги овозможуваме

  • Веб дизајн
  • Веб хостинг
  • Регистрација на домен
  • Одржување