Интернет маркетинг

Што е On-line маркетинг?

netИнтернет маркетинг, или on-line маркетинг се однесува на рекламирање и маркетиншки активности преку веб и е-мејл за да се зголеми директната продажба преку електронската трговија, во прилог на продажбата од веб-сајтови или e-mail. Интернет маркетинг и онлајн рекламирањето обично се користат во комбинација со традиционалните видови на рекламирање, како радио, телевизија, весници и списанија. Интернет маркетингот ви овозможува да се промовираат вашите производи и услуги на Интернет по пониска цена отколку традиционалните рекламирања. Сетоа ова помага во развојот на вашиот бизнис, бидејќи обезбедува потенцијални клиенти за вашите производи и услуги.

Зошто On-line маркетинг?

Повеќето клиенти се базираат кон Интернетот за да го најдат производот или услугата што им е потребна пред да се јават или да посетат една продавница. Од сите локални бизнис пребарувања на Интернет, кај 86% од истите следи телефонски повик или посета на продавницата. Од нив, 61% завршуваат со реализирање на продажба.

Потенцијалните купувачи можеби не го знаат името на вашата фирма или веб адреса. Наместо тоа, тие ќе напишат клучни зборови во пребарувачите за да ги најдат производите што ги бараат. Ефикасното користење на интернет маркетингот може да помогне вашата компанија да се појави на интернет пребарувачите, како Google® , Bing™ |! Yahoo ®, кога потенцијалниот клиент е во потрага за вашите производи и услуги.

 

Sensation Advertising Портфолио на Online Маркетинг Услгуи

Email-marketing-1[1]Во својата најширока смисла, секој е-мејл испратен до потенцијален или сегашнен купувач може да се смета е-mail маркетинг. Тоа обично вклучува користење на е-mail за да се испрати реклама, барање на информации за бизнис, продажба или донации, и има за цел да се изгради лојалност, доверба, или бренд свест. Генерално, терминот обично се користи за испраќање на e-mail пораки со цел на подобрување на односот на некој трговец со своите сегашни и идни клиенти, да се поттикне лојалноста на клиентите, стекнување на нови клиенти или убедување на постоечки клиенти да купат нешто веднаш, додавање на реклами на e-mail пораки испратени од страна на други компании на своите клиенти.
Marketing-On-FacebookПовеќе од 1,3 милијарди луѓе во светот го користат Facebook за да се поврзат со она што е важно за нив, а 64% го посетуваат секој ден. Facebook рекламирањето ви овозможува вашиот бизнис да биде достапен за крајните потрошувачи врз основа на нивната локација, возраст, интереси и многу повеќе.

google-adwords-redwhite-1920

Google AdWords – сервис за онлајн рекламирање кој им овозможува на огласувачите да се натпреваруваат за прикажување на вашите реклами до крајните веб-корисници. Со помош на Google AdWords, можете да стигнете до луѓето како тие бараат за зборови или фрази (клучни зборови) или да ја разгледате веб-страната со теми поврзани со вашиот бизнис. Вашата реклама може да се појави на Google и нивните партнер веб-сајтови. Со цена-на-клик (CPC), ви се наплаќа само кога некој ќе кликне на вашата реклама.

Search engine optimization (SEO) претставува процес кој влијае на видливоста на веб сајтот или веб страницата на неплатените резултати од пребарувањето и често се нарекуваат “природни”, “органски” или “заработени” резултати. Оптимизацијата може да вклучува различни видови на пребарување, вклучувајќи пребарување на слики, локално пребарување, видео пребарување, академско пребарување, пребарување на вести и индустриско – специфични пребарувања.

Како Интернет маркетинг стратегија, оптимизацијата се однесува на работата на пребарувачите, она што корисниците го бараат, клучни зборови за пребарување внесени во пребарувачите и сл. Оптимизирање на веб сајт може да вклучи уредување на содржината, HTML и нивно поврзано кодирање за да се зголеми релевантноста за специфични клучни зборови и да се отстранат бариерите за индексирање на активностите на пребарувачите. Промовирањето на еден сајт подразбира и да се зголеми бројот на линкови / влезни линкови како уште една тактика за оптимизација.